"Janneke is in staat het beste uit een ander te halen. Met een complete concentratie en focus volgt zij haar spelers. Haar aanwijzingen zijn helder, concreet en positief opbouwend. Ze heeft het lef om beslissingen te nemen en patronen te doorbreken. Janneke is niet snel tevreden en zoekt steeds naar een nog betere performance. Ze geniet enorm van de kleine en grote successen van haar spelers. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat is een uitspraak die in het bijzonder bij haar past."
Marleen Huisman, Boxtheater

"Ik heb als amateurspeler al met aardig wat regisseurs gewerkt. Janneke springt eruit door de manier waarop ze op zoek gaat naar de innerlijke motieven van elke speler/rol. Als je weet wat die zijn, wordt spelen heel natuurlijk. Bovendien slaagt ze erin om een heel vertrouwde sfeer te scheppen, waardoor elke speler zich veilig voelt om dingen uit te proberen. Ze heeft een bijzonder goed ontwikkeld gevoel voor humor. Alles bij elkaar maakt werken met haar tot een feestje met diepgang!"
Paul van Pelt, Theatergroep De Feeks

"Janneke is erg goed in tekstbehandeling. Ik heb van haar geleerd hoe ik teksten voor zichzelf kan laten werken. Ze creeert een fijne sfeer in de groep waarin voor iedereen ruimte is om te excelleren."
Willem van Driel, Toneelgroep Echt Mannen

"De workshop personage-ontwikkeling heeft mij in een paar stappen geleerd om keuzes te maken. Keuzes die noodzakelijk zijn om het karakter vorm geven. Anders blijft het karakter vormloos en zal het nooit overtuigend zijn. Je moet het karakter dat je speelt door en door begrijpen anders zal het publiek je karakter ook niet begrijpen.
Na vier sessies van de workshop zijn we met ons karakter naar ‘buiten’ gegaan. We hebben het karakter een uur in de echte wereld uitgeprobeerd door middel van een improvisatie scene. Het is een geweldige sensatie om te zien hoe de buitenwereld reageert op je karakter!"

Auke Nieuwenhuis, deelnemer workshop


"Toneelspelen is teamsport, door samen te werken bereik je meer. Heerlijk hoe ze me vaak door humorvolle suggesties laat ervaren dat het klopt waarmee ik bezig ben. Herhalen en oefenen met oog voor detail voor een goed resultaat. Gelukkig heeft ze ook veel geduld als het ons als spelers niet in 1 keer lukt. Haar positieve instelling en vertrouwen geeft geloof in eigen kunnen."
Monique van Nieuwenhuijzen, TG Marge

"Janneke kijkt altijd buitengewoon geconcentreerd wat er gebeurt met de spelers en met haar aanwijzingen kom je tot nieuwe invallen en invalshoeken. Ze trekt de lijnen door en bindt ze pas op het allerlaatste moment bij elkaar. Dat 'het grote beeld' haar niet van meet af aan voor ogen staat is soms voor mij als speler wat verwarrend maar biedt ook ruimte voor grote wendingen in kleur en vorm, en dus een mooie uitdaging."

Eric Schopman, TG YrroS!


"Janneke heeft voor mij, als beginnend toneelspeler, veel betekend in het traject. Zij presteerde het om mijn onzekerheden te laten verdwijnen. Zij staat open voor eigen inbreng en heeft een enorm gevoel voor humor. Met haar warme persoonlijkheid, haar individuele aandacht en haar niet aflatende energie, staat zij garant voor veel plezier in theater."
Joan van Houtum, Boxtheater

"Ik heb van Janneke op prettige wijze geleerd een personage te "zijn" i.p.v. te spelen, en heb hier ook veel profijt van gehad. Ik heb ook interesse in de workshop komedie acteren."
Ton Blom, deelnemer workshop


"Janneke heeft een fijne aanpak. Als acteur ben je kwetsbaar op de vloer. Bij Janneke krijg je veel vertrouwen waardoor je groeit in je rol. Ze gaat uit van wat je als mens in de rol te bieden hebt en mengt daar een creatieve aanpak doorheen zodat er uiteindelijk mooie rollen uitrollen."
Lida Oosterbaan, Theatergroep De Feeks

"Enthousiast, vol energie, kritisch, complimenteus, grappig.  Ze heeft goed naar de acteurs gekeken om er achter te komen waar ieders kwaliteiten en valkuilen liggen. Ze heeft de kwaliteiten benut en aan de valkuilen gesleuteld op een ongedwongen en ontspannen manier vol humor. Ik zou het super leuk vinden om in de toekomst nog eens samen te werken met Janneke."
Linda Brands, Boxtheater

"In november/december 2013 heb ik bij Janneke de cursus personage ontwikkeling gedaan. Bewust heb ik gekozen om een personage te spelen die ver van mij afstaat. Een nare, narcistische vrouw. Binnen de kortste keren had iedereen in de groep een hekel aan mijn personage! Janneke heeft een erg goede cursus gegeven en ons bijgestuurd, tips gegeven om nog beter te worden. Alles op een rustige vriendelijke manier. Ik heb genoten en zou graag weer een keer meedoen aan een cursus."

Astrid Rommens, deelnemer workshop


"Werken met Janneke is een mooi avontuur.
Haar enthousiasme is besmettelijk en al gauw voel je als speler een klik met haar. Ze geeft ruimte voor eigen inbreng om samen met haar tot het beste resultaat te komen. Naar mate de tijd vordert voel je je als speler sterker worden."

Caroline Bonn, TG Marge

"Ik weet dat het goed is om af en toe van regisseur te wisselen maar het fijnste en beste van Echt Mannen was toch onder regie van Janneke. Soms was ik niet bepaald in goede doen als we een repetitie hadden, maar door haar enthousiasme, echte compassie en haar eigen passie voor het spelen en regisseren, lukte het me toch weer om in mijn spel te komen en kwaliteit te leveren. Een van haar krachten is tekstanalyse, maar belangrijker is nog hoe ze naar een speler kijkt, hoe ze de personages uit de spelers zelf kan laten ontpoppen."
Rene Buijtendorp, Echt Mannen

"Ik vond het erg prettig om met Janneke te werken. Het repeteren gaat in een gemoedelijke sfeer waarbij je je veilig voelt. Het zoeken naar je personage: wie ben je, waarom zeg je of doe je dingen, was erg boeiend. Het was fijn om met elkaar het product te maken, waarbij het proces even waardevol was als het eindproduct.. De warming up vond ik erg prettig en afwisselend. En…gezellig met elkaar afsluiten natuurlijk!"
Lida Hagenaars, TG YrroS!

"Ik heb heel prettig met Janneke gewerkt.
In het begin moest ik even wennen maar Janneke gaat met veel professie en humor de uitdaging aan.
Wat je speelt moet voelbaar en echt zijn. Deze zoektocht maakt theater mooi."

Ewout Munz, Theatergroep De Feeks